Irma, we care about you and the memories you share here. We thought you’d like to look back on this post from 2 years ago.

We zijn een nieuwe fase ingegaan, mijn telefoon en ik, een dromerige, sentimentele, ze is nog steeds, als zorgzame partner, uitermate geïnteresseerd in hoe ik me voel, wat er speelt – ‘What’s on your mind, Irma?’ – maar wil ook terugkijken, steeds meer, steeds vaker. We have memories, Facebook en ik, she wants me to look back.

En dus zie ik vandaag de kat van De Reus, twee jaar geleden. Met woeste haardos, vacht kan ik het niet noemen, ziet die kat eruit alsof hij permanent tegen een zuidwesterwind in over een strand loopt en tegelijkertijd alsof die momenten daadwerkelijk kortstondig zijn. Kat wil zo snel mogelijk weer naar binnen. Kat drapeert zichzelf als een tafelkleed, heeft geen poten. In de volgende fase van evolutie kunnen die ledematen heroverwogen worden.

Kat is het ultieme bewijs dat vrije wil bestaat, kat zou eenvoudig weg kunnen lopen, kiest ervoor in een huis te wonen, bij De reus, eten op te eten, in de zon te liggen soezen. Toont zich niet zoals de hond afhankelijk van liefde of vriendschap of kameraadschap, handelt niet vanuit angst, is een roofdier, het interesseert hem niet of je een stok weggooit, laat zich aandacht welgevallen. Leek ietwat jaloers vertelde De Reus, toen er een baby kwam, maar dat is vermoedelijk projectie. De Reus is jaloers op de baby, die elke aandacht afvangt.

Als ik op de knoppen van mijn telefoon duw, zie ik dat ik invloed heb op mijn verleden, dat ik herinneringen zelf creëer.

Your memories are yours, so you should control which ones you see. Let us know if there are specific people or dates you’d rather not be reminded of in On This Day.