wikipedia. Om 9.25 is de bewerking ongedaan gemaakt door gebruiker 194.171.77.52. Encycloon (‘Probeert in de informatiewervelwind het oog van de storm te vinden.’). Label: ‘terugdraaiing’.

bol.com. Een vrouw apart. En de stad is het verhaal van een vrouw die kiest voor een ongebonden en onafhankelijk bestaan, met alleen literatuur en de stad als constante metgezellen.

Rachel Cusk. Iedere kunstenaar moet eerst vaststellen hoe zijn talent zich tot de conventie verhoudt: hoe positioneer ik mezelf in relatie tot alles wat al volbracht is? Ga ik studeren en navolgen, leren van mijn voorgangers, helemaal de paden van de geschiedenis volgen voor ik uiteindelijk een stukje onbezette ruimte vind waarin ik mijzelf kan plaatsen? Of waag ik de sprong die mijn individualiteit mij influistert: dat gewoon door mezelf te zijn ik over gezag en een stem beschik? Dat tweede scenario vergt een specifieke discipline: heel goed zijn in jezelf zijn. Het eerste legt de lat voor de kunstenaar hoger en draagt het risico in zich dat hij dat niveau nooit zal halen, nooit zijn ware doel zal vinden.