‘Why internet?’ wordt hem regelmatig gevraagd. Hij zegt dat dat voor hem geen vraag is, hij vraagt het zich niet af. Hij wil best antwoorden. Why not? ‘Work is immediately visible. Lots of people can see it. You can do funny things.’

Als een werk klaar is koopt hij een domeinnaam, zijn variant van een schilderij inlijsten. Een domeinnaam betekent dat het werk klaar is. Je vertelt de domeinnaam. Iedereen kan het werk zien.

Hij gelooft niet in ‘effort for the sake of effort’ wel in ‘interaction for the sake of interaction’. Hij is verwend. ‘Just publishing every thought.’ Hij tweet alles wat hij eet. Zou gek zijn als hij zou zeggen dat hij wist waarom. ‘I never look back.’

Ik wil dingen snappen, een vruchteloze weg, het leven is geen cryptogram. Er valt niks te snappen. Er is geen waarom. Je kunt dingen doen, jezelf belangrijk maken. In plaats van opluchting voel ik onrust. Er moeten antwoorden zijn.

‘You do things not knowing why. That’s internet.’ Hij beveelt internet aan, zeker voor werk. ‘People can’t tell you what to do.’ Het gevaar van gedachten opschrijven bestaat eruit dat je zou kunnen gaan denken dat ze waar zijn.

bij het luisteren naar Rafaël Rozendaal