Certain things sold at the Dangerous Things web shop are dangerous. You are purchasing, receiving and using the items you acquired at your own peril. You’re a big boy/girl now, you can make your own decisions about how you want to use the items you purchase. If this makes you uncomfortable, or you are unable to take personal responsibility for your actions, don’t order!

Jos K. is een grote jongen die op dangerousthings.com een injectiekit, een naald, steriele zaken, pleisters en een set chirurgenhandschoentjes heeft gekocht. Op een röntgenfoto zweeft een kleine, kaarsrechte, witte capsule in grijsgroen niemandsland, ergens tussen duim en wijsvinger. Op die plek is een chip geïmplanteerd. Jos K. moest zelf iemand vinden die dat wilde doen. Hij keek de andere kant op toen de dikke naald in zijn huid ging.

Wat kan er gebeuren?
Het glas waar de chip in zit kan breken.
Wat kun je ermee doen?
Well, like, stuff…

In theorie (‘het goddelijke zien’) kan Jos K. nu met zijn hand de deuren van klaslokalen openen, handouts printen, koffie uit de automaat halen en betalen. Hij kan de handelingen verrichten die de Hogeschool van Amsterdam hem toestaat. Hij kan de slagboom van de parkeergarage bedienen – al is dat lastig omdat het implantaat in zijn rechterhand zit en het raampje links. Zou je er geen twee willen? vraag ik.

Jos K. kan dus, zwaaiend met zijn arm, een god worden, of Ali Baba.

In theorie kunnen hackers allerlei data op zijn hand zetten.

Mijn kat heeft ook een chip, voor als ze kwijt is. Ik zou de kat kunnen gebruiken als portemonnee of voor data-opslag. Ik zou de kat kunnen schrijven. Iemand zou de kat kunnen lezen. Veel in het leven blijft potentieel.