La règle guérit tout – Colette (discipline geneest alles)

Ik luister naar Myss bij het tuinieren, als ik eet, in bed, als ik opsta, als ik naar bed ga.

Discipline is het begin om iets te doorbreken.

Ze leest van 22.00 tot 2.00 uur ‘s nachts. Het gaat er niet om of je de klok op haar gelijk kunt zetten, of om het waarom, of om het lezen.

Het dagelijkse is een gebed, overgave aan de ziel onpersoonlijk.

Myss leest Thomas Merton, Teresa van Avila, Walter Joseph Ciszek, geschiedenisboeken.

Myss wilde de beste romanschrijver ter wereld worden. Charles Dickens was haar voorbeeld. Ze werd wat ze niet wilde, teacher.

Ze teacht steeds vaker online. Vertical. In een instant.

Op kosmisch niveau zijn we het tijdperk van the vertical (eliminatie van tijd en space) ingegaan, zegt ze, op fysiek niveau duurt het langer voordat dat zich manifesteert. Inmiddels is het er. De mens heeft internet gemaakt (tijdelijk) en op die manier kosmische wetten (eeuwig) vormgegeven: all is one, alles is met alles verbonden, what is in the one is in the whole, wat je iemand aandoet, doe je het geheel aan. Darkness maakte dat al eerder duidelijk: ecologische rampen, klimaatverandering, epidemieën.

Ik begrijp nu iets beter dat wat ze leert niet zweverig is. Denken dat iets zweverig is, is een oordeel, een afweerreactie, begrip is iets anders.

Myss volgt guidance in een instant. Bzjt. Ze downloadt het template. Waarom wachten? Het is er al. Vertical.

Dat is zo internet :-)

Myss was een boek aan het schrijven, toen ze gegrepen werd door Teresa van Avila. Ze gooide het manuscript weg, ging Teresa bestuderen. If guidance tells her something then she immediately acts. SHE DOES NOT BUY TIME FOR HERSELF. Niet eerst dit, dan dat, excuses, redenen, rationalisaties, oh, kan morgen ook etc. Ze leeft niet horizontaal. She acts upon it. Wat intuitief lijkt, betekent overgave aan guidance. Ze weet niet wat de volgende stap is, wel dat elke beslissing consequenties heeft en dat ze die blind accepteert. Je gaat de brug over en kijkt niet om, je dwellt niet in the past. Je zult nieuwe mensen tegenkomen. Universe opens new things.

The guidance heb je al gehad. Stop buying time. Dat is het oorwurmpje.

Zo zit ik nu – horizontaal – 100 uur Myss te luisteren.

Als je je ziel negeert, zal het universum andere manieren vinden om je iets duidelijk te maken: depressie, ziekte, verslaving, ontmoetingen, botsingen.

Your biography becomes your biology.

Iemand die je irriteert en de energie uit je zuigt en de zuurstof tot een onacceptabel niveau reduceert: hij is een engel, hij voorkomt erger, hij laat zien waarom je weg moet, hij is toxic. Zeg dank je.

Ik heb al flink wat dollars naar myss.com overgemaakt, waardoor ze een extra lekkere maaltijd op tafel kan toveren met enkele flessen goede wijn, of cadeaus kan kopen voor iemand. Je weet het gevolg van je acties niet. Er zijn geen kleine keuzes.

Myss is een elite verslaving, zoals Teresa voor haar was, denk ik.

Call-to-action: op de knop gedrukt (Teresa, Merton, Ciszek)