La règle guérit tout – Colette (discipline geneest alles)

Ik luister naar Myss bij het tuinieren, bij het eten, in bed, als ik opsta, als ik naar bed ga.

Discipline is het begin om iets te doorbreken.

Ze leest van 22.00 tot 2.00 uur ‘s nachts. Het gaat er niet om of je de klok op haar gelijk kunt zetten, zoals op Kant die wandelt, of om het waarom, of om het lezen.

Het dagelijkse is een gebed, overgave aan de ziel is onpersoonlijk.

Myss leest Thomas Merton, Teresa van Avila, Walter Joseph Ciszek, geschiedenis.

Charles Dickens was haar voorbeeld. Myss wilde de beste romanschrijver ter wereld worden. Ze werd wat ze niet wilde, teacher.

Ze teacht steeds vaker online. Vertical. In een instant.

Op kosmisch niveau zijn we het tijdperk van the vertical (eliminatie van tijd en space) ingegaan, zegt ze, op fysiek niveau duurt het langer voordat dat zich manifesteert. Inmiddels is het er. De mens heeft internet gemaakt (tijdelijk) en op die manier kosmische wetten (eeuwig) vormgegeven: all is one, alles is met alles verbonden, what is in the one is in the whole, wat je iemand aandoet, doe je het geheel aan, change is constant, change is global. Darkness maakte die wetten al eerder duidelijk: ecologische rampen, klimaatverandering, epidemieën.

Ik begrijp nu iets beter dat wat ze leert niet zweverig is. Denken dat iets zweverig is, is een oordeel, een afweerreactie, begrip is iets anders.

Myss volgt guidance in een instant. Bzjt. A download noemt ze dat. Waarom wachten? Het is er al. Vertical. Act.

Dat is zo internet :-)

Myss was een boek aan het schrijven, toen ze gegrepen werd door Teresa van Avila. Ze gooide het manuscript weg, bestudeerde Teresa. If guidance tells her something then she immediately acts. SHE DOES NOT BUY TIME FOR HERSELF. Niet eerst dit, dan dat, redenen, rationalisaties, kan ook morgen. Ze leeft niet horizontaal. She acts upon it. Wat intuitief lijkt, betekent overgave aan guidance. Ze weet niet wat de volgende stap is, wel dat elke beslissing consequenties heeft en dat ze die blind accepteert. Je gaat de brug over en kijkt niet om, je dwellt niet in the past, zegt ze. Je zult nieuwe mensen tegenkomen. Universe opens new things.

The guidance heb je al gehad. Stop buying time. Dat is het oorwurmpje.

Zo zit ik nu – horizontaal – 100 uur Myss te luisteren. Terwijl je het al weet. Your intuitive system tells you all the time. Listen. Be silent. Listen.

Als je je ziel negeert, als je niet leeft volgens de wetten, als je je energie niet in het heden gebruikt, zal het universum andere manieren vinden om je iets duidelijk te maken: depressie, ziekte, verslaving, ontmoetingen, botsingen.

Your biography becomes your biology.

Iemand die je irriteert en de energie uit je zuigt en de zuurstof tot een onacceptabel niveau reduceert: hij is een engel – remember, you’r no judge – hij voorkomt erger, laat zien waarom je weg moet, hij is toxic. Zeg ‘dank je’. Take your bed and walk. Cross the bridge, don’t look back.

Do not dwell in the past.

Ik heb al flink wat dollars naar myss.com overgemaakt, waardoor ze een lekkere maaltijd op tafel kan toveren met enkele flessen goede wijn, organische thee, of cadeaus kan kopen voor iemand. Je weet het gevolg van je acties niet. There is no such thing as small choices.

Myss is een elite-verslaving, zoals Teresa voor Myss is. Eén zomer werd ze gevloerd door een overdosis, zegt ze.

Call-to-action, prompt, trigger, signal, spark: op de knop gedrukt (Teresa, Merton, Ciszek)