Het gras staat een halve meter hoog, brandnetels kietelen mijn oksels als ik me vooroverbuig en mijn arm strek om het tuinhek te openen. Ik handel niet omdat ik geen verlangen heb, of het niet zou kunnen, maar omdat mijn irritatie te gering is.

Begin waar je bent, zegt Natalie Goldberg.

Op Facebook streamt fosterdad John katten die hij met zachte stem tot rust brengt alvorens hij ze ter adoptie aanbiedt. Samen met 258 kijkers kijk ik naar een mooie witte kat met een zwart snorretje: ‘she is a young cat, about to give birth, that might bring complications.’

Gedrag is volgens BJ Fogg het product van drie elementen die gelijktijdig optreden. Tentamenvraag: noem die drie elementen.

Omdat niks gebeurt wanneer ik niets doe, stuurt een collega commando’s die op mijn telefoon verschijnen en die ik moet uitvoeren, vandaag moet ik een naam onthouden. Terwijl ik op het web zoek wie achter die naam schuilgaat werp ik de schaamte van me af veroorzaakt door het feit dat iemand beduidend jonger dan ik me babystapjes laat zetten. Ik markeer een zin uit I love Dick: What people do together overshadows Who They Are. Een ander laat zijn vrouw postzegels likken. Of zijn zus de was doen. Hoe wordt een boek gemaakt?

Maybe action’s all that matters now.

Athene zit in het hoofd van Zeus, hoofdpijn te veroorzaken, totdat ze er op een dag in volle wapenrusting uitklettert, zwaaiend met een lans.

Does analogy make emotion less sincere?

«