Hij vertelt dat hij door een verkoper op AliExpress betaald werd om de slechte recensie die hij deze verkoper had gegeven over het product dat hij bij hem had gekocht te verwijderen.

Iemand slecht beoordelen levert geld op noteer ik.

Zij schrijft dat haar host op Airbnb voordat ze goed en wel thuis was van vakantie al een positieve review over haar als gast geschreven had.

Hoe slim. Dan schrijf je natuurlijk een positieve review terug.

Zij vertelt dat ze op dit moment ook een Instagram-account beheert voor haar nieuwe kitten. Help! zegt zij daarover.

Hij beschrijft een categorie video’s op youtube getiteld ‘unboxings’ waarbij het enkel gaat om het openen van lootcrates en dat wordt dan gefilmd, de game is bijzaak.

Uitpakken is vaak ook het spannendst.

Hij geeft statistieken van Twitch waarop duidelijk wordt dat er tig keer meer wordt gekeken naar streamers die gamen dan dat er zelf wordt gespeeld, hij heeft het over miljoenen kijkuren.

Hij vertelt dat een stream kijken gratis is, maar dat als je een leuke emoji bij je naam wil die bij het chatten zichtbaar wordt, je je op een kanaal van een streamer kunt abonneren, en dat kost geld.

Zij beschrijft, op zoek naar endless bowls, soepkommen met een gat erin waaruit je blijft eten, een video op Youtube die 4 uur en 45 minuten en 54 seconden duurt waarin iemand het hele spel van New Super Mario bros uitspeelt.

Zij vertelt dat ze zichzelf de opdracht had gegeven om te schilderen in The Sims en dat het zo stimulerend was, ze ging van impressionisme naar popart en verder en verder, ze werd beter en beter, hopte door de hele kunstgeschiedenis heen, had de smaak zo te pakken, dat het ontzettend irritant was dat ze tussendoor steeds haar behoeftes moest bevredigen: social talk, plassen, eten. Met tegenzin zie je haar een eitje bakken aan een fornuis en buiten met een buurvrouw staan praten. Ze bereikte het hoogste niveau schilderen, ze kon nu dure schilderijen verkopen.

Zij schrijft dat ze haar schermpoppetje exact hetzelfde had gemaakt als zichzelf, inclusief karaktertrekken, daar is ze een uur mee bezig geweest, voordat ze begon met de game.

Hij vertelt dat mensen betalen voor skins, cosmetische ingrepen die gameplay niet direct beïnvloeden, je wordt er geen betere speler door, je koopt een outfit om indruk op anderen te maken, je wil erbij horen. Hij wil trouwens niet iemand met een skin tegenkomen die je pas kunt unlocken als je het hoogste level hebt gehaald. Diegene knalt jou onverbiddelijk neer.

Hij vertelt dat hij meer potjes wint, verder komt, als hij kiest voor de strategie ‘verstoppen’ dan wanneer hij kiest voor de strategie ‘vechten’ maar dat hij zich verstoppen niet leuk vindt, iemand neerknallen bevredigt meer.

Zij stuurt me een video van een meisje dat een livestream beheert waarop ze acht uur studeert, je ziet haar zitten achter een bureau, als stimulans voor anderen om hetzelfde doen, om haar na te volgen, een levende spiegel.

Zij vertelt dat de jongere generatie wordt opgevoed met het achterste van Kim Kardashian in hun tijdlijn, dat maakt onzeker, likes zijn hard nodig om het zelfvertrouwen nog enige boost te geven.

«