Het lukt me niet om romans te lezen. The Flamethrowers, fantastisch boek (‘scintillatingly alive’ en ‘full of vibrantly different stories and histories’). Ik voel honger en onvrede: het boek is niet genoeg, het verhaal is niet genoeg, ik wil in het hoofd van Rachel Kushner, niet van Reno, romanpersonage. Dat moet de invloed van het web zijn. Niks is ooit genoeg.

Tom MacMaster is een man die tien romans heeft geschreven, elke roman door uitgevers geweigerd. Op 19 februari 2011 begint hij een blog. Hij wilde zijn schrijven ontwikkelen, zegt hij. Hij wilde beter worden in dialogen. Hij wilde een complex, compleet karakter neerzetten. Dat werd Amina Araff, een Syrische blogger. Hij zit tegenover een vrouw die zwijgt.

Hij noemt zijn blog A gay girl in Damascus. In een periode van 112 dagen schrijft hij 135 blogberichten. Zijn blog krijgt 2180 subscribers, genereert 1841 comments. Hij begint een relatie met Sandra Bagaria, een vrouw in Montreal, met wie hij honderden emails en duizend chatberichten uitwisselt. Ze brengen online uren per dag met elkaar door. De relatie duurt zes maanden.

An online audience starts with 1. (Bruno Felix)
Tom MacMaster schreef een boek voor één persoon.

(bij het kijken naar The Amina Profil, een documentaire van Sophie Deraspe)